L’edil de Igualtat i Serveis Socials, Mª José Moya i la presidenta de l’Associació Iguals i Sense Través, Lucía Gómez van viatjar fins a Brussel·les junt a integrants d’associacions i entitats de tota la Comunitat Valenciana, majoritàriament de la nostra província, (per millorar la inserció laboral de les persones amb discapacitat), organitzat per Laura Soler Diputada del grup socialista en les Corts Valencianes per la província d’Alacant, amb discapacitat física i amb un nivell de dependència del 76%.
En la visita al Parlament Europeu es van unir forces en diverses reunions per a conversar sobre inserció laboral, amb el lema “Importen més les nostres capacitats que les nostres discapacitats”, ja que només una de cada quatre persones amb discapacitat té accés al mercat laboral i de cada cent emprenedors, dos són persones amb alguna discapacitat. Un altre dels assumptes que es van tractar va ser el de millorar la col·laboració europea.
Durant els dos dies de visita també es van reunir amb Inma Rodriguez Piñero eurodiputada per les Corts Valencianes i Alejandro Moledo, director de Disability, que els va explicar el que s’està fent des del parlament europeu en relació amb la discapacitat, i amb el representant del Cermi, (Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat) de la Comunitat Europea.
Així ho han explicat en Radio Pinós tant l’edil de Serveis Socials, com la presidenta del col·lectiu local.
“Ha sigut l’experiència més increïble de tota la meua vida”, així ha definit Lucía Gómez l’experiència viscuda en el Parlament Europeu del qual s’ha portat moltes idees per a realitzar conjuntament amb les diferents associacions que també han participat.
Tal com ha manifestat un dels temes més importants que es va tractar va ser la integració de la Targeta Europa de la Discapacitat per a garantir que les persones amb discapacitat puguen desplaçar-se lliurement per la UE.
Per a la regidora d’Igualtat i Serveis Socials a l’ajuntament del Pinós, Mª José Moya, “ha sigut una oportunitat única i una experiència especial poder participar en esta reunió de treball per a intentar millorar la inserció laboral de les persones amb discapacitat”.
Moya, en la seua intervenció ha destacat el treball de l’empresa Timpers (la seua plantilla està integrada al 100% per persones amb alguna mena de discapacitat). “El seu fundador, que té una ceguesa total, està donant xarrades de motivació i ha aconseguit tindre una empresa solvent i donar treball a moltíssimes persones que tenen algun tipus de discapacitat intel·lectual o física” ha explicat.
Mª José Moya també ha explicat “que s’han creat projectes de treball” i que tots d’alguna manera “s’han portat deures”, després de la visita a Brussel·les. Afirmant que la seua serà el de donar visibilitat al treball que realitza l’assistent personal a una persona amb discapacitat.
Encara que en estes reunions de treball s’avança molt, encara queda molt camí per recórrer per a aconseguir la Igualtat en persones que pateixen algun tipus de discapacitat.