Es compleixen 25 anys de la primera edició deL Voluntariat Ambiental

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, Concejalía Medio ambiente, Noticias

Es compleixen 25 anys de la primera edició deL Voluntariat Ambiental

  • Autoritats i responsables de les activitats han presentat hui divendres cóm es portaran a terme este estiu les activitats de prevenció d’incendis i vigilància de l’entorn natural del Pinós.

 

Un any més, l’entorn natural del Pinós comptarà amb un grup de gent que estarà pendent per prevenir qualsevol incendi forestal, treballar en la conservació de la flora i la fauna i el manteniment de zones mediambientals, així com en el control d’abocadors i altres activitats, a més de les accions formatives en que participen al llarg dels mesos que dura.

Amb el mes de juliol ha començat una nova edició del Voluntariat Ambiental, que enguany arriba al seu 25 aniversari, i les activitats han segut presentades per l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín,, la regidora de Medi Ambient, Silvia Verdú, Román Iborra, monitor ambiental. No ha pogut estar el tècnic de Medi Ambient, José Carlos Monzó, per raons de salut.

La regidora de Medi Ambient ha recordat que són 25 els anys de la primera edició d’este projecte, i des d’eixe any han segut moltes les persones que han decidit passar els mesos de l’estiu fent-se càrrec de la vigilancia de les nostres serres, com Román Iborra, que ha segut molts anys voluntari i enguany participarà doblement, donat que será voluntari i monitor.

Per a Verdú, el lema ‘Una ilusión, un compromiso y una realidad’ resumeix be el treball que s’ha fet des de l’ajuntament perquè tant el Coto com el Cabeço disposen de protecció mediambiental, i ara, estos mesos, “les persones que participen en el voluntariat podran coneixer-les millor mentre desenvolupen el seu treball de prevenció, donat que faran rutes amb vehicles, tindran punts fixes de vigilància, i mantindran contacte amb els agents forestals, bombers i emergències fins que acabe la campanya a finals d’agost”.

A més, per a demà dissabte, 9 de juliol, està previst l’habitual curs de formació, que tindrà lloc a l’Aula de la Natura sobre les 10.00 h.

La regidora també ha comentat que s’està treballant molt també en la recuperació de punts d’aigua o l’eliminació de residus, i ha demanat que la gent evite eixes actituds que tant de mal fan a la natura. A més, ha explicat que totes les persones voluntàries disposen d’un segur.

Enguany el programa de voluntariat compta amb una subvenció de 5.223 euros i l’ajuntament inverteix altres 5.000 euros. Amb eixos diners es proporciona a cada voluntari o voluntària el material necessari i roba per a portar a terme esta labor, a més de pagar les seues dietes.

Román Iborra ha comentat que va començar a ser voluntari als 16 anys, perquè li agradava la idea de ser agent forestal, i de fet va estudiar el grau mitjà per a ser-ho, fent les practiques en l’Àrea de Medi Ambient. Enguany està encantat de ser el monitor, recordant que les principals funcions seran coordinar les activitats, prevenir incendis, proporcionar informació a la gent, aconsellar a agricultors i ramaders que fan cremes per evitar que se’n vagen de les mans o habilitar punts d’aigua, entre d’altres.

L’alcalde Lázaro Azorín ha donat les gràcies a les persones que han fet possible el manteniment del Voluntariat Ambiental estos 25 anys, i també a la regidoria per seguir apostant per esta campanya.

A Roman li ha agraït el seu compromís amb el voluntariat, comentant que “ser monitor és un reconeixement a les persones que com ell han col·laborat en mantindre viu este projecte, perquè s’ha de trobar un equilibri social i emocional que ens permeta gaudir d’estos espais tan important que tenim. L’estiu te eixa part de perill, per ser un període amb poques plujes i altes temperaturas i pel perill d’incendis. Ens agradaria no haver de cridar enguany als bombers per a res”.

L’alcalde també ha recordat que tots i totes podem col·laborar evitant embrutar les cunetes, perquè un xicotet vidre, un paper o un cigarret mal apagat poden ocasionar un foc.

I a la gent jove li ha recomanat que no passen tantes hores enganxada a les xarxes socials i es retrobe amb allò que ens dona vida (la natura, sol, el paisatge…). “Que la societat valore quins espais tenim, com ho ha fet la Conselleria, i que ho facen respectant les normatives de protecció. La vida es un aprenentatge continu i tenim un espai en el nostre poble on podem comprobar-ho”.

 

Te puede interesar

Ir al contenido