Hui és primer vens de mes, i com en els últims 10 anys, la “Palataforma El Pinós contra la violència de gènere” presenta una nova proposta de cinema-fòrum, per a la reflexió cap a tota mena de violències masclistes amb la projecció de diferents pel·lícules amb les quals promoure la reflexió i generar canvis.
A més d’abordar la violència masclista, es pretén crear un espai de consciència i debat crític davant determinades situacions que afecten el nostre entorn. El tema d’aquest divendres versa sobre la pèrdua de patrimoni i l’impacte ambiental que estan ocasionant les megues plantes solars.
Per a generar aqueixa acció conjunta i reflexió han convidat a la Plataforma Sol Sostenible de Monòver, els qui han compartit la seua experiència i accions realitzades per a la gestió d’aquesta energia sense que el territori es veja degradat. El seu exemple servirà per a treballar conjuntament a la nostra comarca, ja que l’expansió de les plantes fotovoltaiques també té afecció a Villena, Iecla, Petrer i per descomptat al Pinós.
El documental que s’ha projectat “A tornallom”, és un exemple de com la societat pot inspirar accions socials conjuntes amb les quals construir un poble, el territori que volem.
A tornallom és una pel·lícula documental d’Enric Perisi videohackers sobre la destrucció de l’horta de la Punta de València, guanyadora del premi al millor documental en els VII Premis.
A tornallom mostra l’estil de vida dels habitants de la Punta, una zona d’alqueries de València que va ser desallotjada per l’ampliació del Port: el documental repassa la lluita -legal, física i emocional- del seu veïnat (xicotets propietaris junt amb jóvens del moviment okupa) per evitar l’enderrocament programat des de la dècada dels 90 fins a l’any 2003, durant el qual van ser tombades les últimes cases.
La pel·lícula inclou imatges de manifestacions, accions de protesta, concerts en suport, declaracions de les autoritats, els desallotjaments i els enderrocaments que suposaren la desaparició del barri.