L’Ajuntament del Pinós s’adscriu al Projecte “Documóvil. Gènere i Cinema” i rep una important subvenció per fomentar la participació de la gent jove

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación, Concejalía SS.SS. e Igualdad, educación secundaria, Noticias

L’Ajuntament del Pinós s’adscriu al Projecte “Documóvil. Gènere i Cinema” i rep una important subvenció per fomentar la participació de la gent jove

La Regidoria d’Igualtat del Pinós, que dirigeix María José Moya, ha aconseguit que el municipi s’integre en el Projecte “Documóvil. Gènere i Cinema”. Es tracta d’un taller d’iniciació audiovisual a través de la perspectiva de gènere destinat als joves de l’institut d’Educació Secundària “José Marhuenda Prats” i l’objectiu és la realització, per part de l’alumnat, de curtmetratges amb equips de cinema professional.

Per això, l’Ajuntament del Pinós ha rebut una subvenció de 2.757,37 euros de la Diputació d’Alacant, després d’haver sol·licitat la seua adhesió al programa.

D’aquesta manera, el consistori municipal pretén treballar més i millor la prevenció de la violència de gènere i promocionar les relacions basades en la igualtat, mitjançant l’elaboració de diversos curtmetratges d’entre 2 i 4 minuts per part de grups adolescents.

El projecte “Documóvil. Gènere i Cinema” va nàixer l’any 2014 i són molts els municipis que s’han anat sumant a la iniciativa cada any.

La metodologia de cara a l’alumnat es divideix en dues parts. La primera és una formació teòrica en perspectiva de gènere, mentre que la segona es basa en ensenyaments de teoria audiovisual, de cara a la preparació dels seus vídeos. De fet, Documóvil permet a l’alumnat ser capaç de treballar tot el procés creatiu, des de la idea primigènia, el guió, la preproducció, la filmació i el muntatge final.

Per a la regidora d’Igualtat, Mª José Moya “estos tallers són necessaris per a continuar creant consciència entre la joventut; es tracta d’una activitat extraescolar i gratuïta, en la qual l’alumnat rep formació audiovisual i en igualtat de gènere, per a després mostrar la seua visió sobre el món que els envolta i expressar les seues idees de com evitar les relacions desiguals que moltes ocasions arriben a conductes masclistes i violentes, tant verbals com físiques”.

Per últim, el projecte contempla la posterior projecció oberta al públic dels 2 curtmetratges elaborats per l’alumnat, amb un debat posterior sobre els temes que tracten, així com la seua difusió en altres instituts, xarxes socials, com material pedagògic, etc.

Te puede interesar

Ir al contenido