Les “Cançons a la fresca 2022” homenatgen la cultura pinosera en la seua segona sessió

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Noticias

Les “Cançons a la fresca 2022” homenatgen la cultura pinosera en la seua segona sessió

La Rondalla Coral Monte de la Sal del Pinós ha celebrat hui la segona i última sessió de “Cançons a la Fresca 2022” als voltants del Jardí Municipal del Pinós. L’agrupació ha fet un repàs per la història del folklore local a través de cançons populars que, acompanyades de balls, han animat la nit de divendres a les persones assistents, entre les quals hi havia l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín.

El primer edil ha agraït la implicació en salvaguardar la cultura i tradicions, paraules que ha subscrit el director de l’associació, Vicente Hernández, que considera les cançons a la fresca “un punt d’encontre que no pot faltar en l’estiu del Pinós”.

Azorín també ha destacat que cal apostar per iniciatives com aquesta, sobretot ara que dins de quatre anys el Pinós complirà dos-cents anys des que es va constituir com a poble independent. “Les nostres mares i iaies ens han deixat un llegat importantíssim que hem de continuar transmetent amb sentiment i passió”, ha afegit l’alcalde.

Pepita Albert i Juan Jiménez, presidenta i integrant de Monte de la Sal, respectivament, han rememorat anècdotes de la vida local de les dècades dels cinquanta i seixanta del segle passat, i recordat comerços emblemàtics, com ara carnisseries, estancs o bars mítics.

El plat fort de la nit l’han servit els i les músiques que han interpretat amb les seues veus i instruments sis peces, quatre pròpies del Pinós i altres dos de Monòver i Múrcia.

L’actuació s’ha iniciat amb unes emotives paraules de la presidenta de Monte de la Sal, Pepita Albert, que ha dedicat la sessió a la pinosera Encarni Vila, que ha faltat als 32 anys d’edat. A l`acabar, s’ha convidat el públic assistent a orxata i fartons.

FOTOS

Te puede interesar

Ir al contenido