Celebrada la jornada “*Coeduca *Canviem la Mirada” al Pinós

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación, Concejalía SS.SS. e Igualdad, Noticias

Celebrada la jornada “*Coeduca *Canviem la Mirada” al Pinós

Amb la temàtica “imatges, xarxes socials i mitjans de comunicació”, la localitat del Pinós ha acollit aquesta vesprada, la tercera sessió de la quarta edició de les Jornades “COEDUCA Canviem la Mirada”, organitzada des de el CEFIRE d’Elda, junt als municipis de Petrer, Elda, Monòver, Villena i Novelda

El Centre de Recursos Casa del Vi, ha sigut el escenari per a acollir aquesta jornada que igual que les anteriors s’ha pogut seguir de manera i virtual.

Mª José Moya, regidora d’Igualtat i polítiques LGTBI de l’Ajuntament del Pinós, ha sigut l’encarregada d’iniciar la jornada, donant la benvinguda a totes les persones inscrites en aquesta sessió, “ unes jornades que ja són una cita obligada a la nostra comarca”. Moya ha manifestat la seu satisfacció per treballar un any més braç amb braç amb el CEFIRE d’Elda, i que el Pinós puga formant part d’aquesta iniciativa cooperativa de localitats de la comarca que des d’en un primer moment ha tingut com a finalitat l’aconseguir una educació coeducadora efectiva.

Per a Moya l’objectiu d’aquesta jornada és aprendre i saber llegir més “allà del qual mostren les xarxes socials i els Mitjans de Comunicació”.

 Leonor Goicoechea

La pinosera Tonyi Perea, assessora dels àmbits de Coeducació i Infantil del CEFIRE d’Elda, ha sigut l’encarregada de presentar a la primera ponent, Leonor Goicoechea, agent d’igualtat i comunicadora audiovisual, que ha sigut la responsable d’oferir la ponència “Mirar el món audiovisual amb perspectiva de gènere”, en ella ha parlat dels estereotips de gènere en la ficció audiovisual, donant exemples de sèries i pel•lícules i obrint un debat sobre avanç o reculada en les produccions com a Elite o a través de mi ventana.

Finalment, ha parlat de Tik Tok, destacant que el 41% de persones entre 16 i 24 anys són usuaris d’aquesta aplicació.

Amèlia Soler

Les activitats també han inclòs una entrevista a Amèlia Soler, il•lustradora 3 voltes rebel, en aquesta ocasió realitzada per la periodista María José Moya, on hem `pogut conèixer com va nàixer el seu projecte, en què es basa, i de què parlen els seus il•lustracions, la majoria d’elles reivindicatives. Finalment ha llançat un missatge a la joventut “heu de creure realment en el que us agrade i realment us faça feliços”

Nereida Carrillo

La tercera ponència ha estat a càrrec de Nereida Carrillo, periodista i professora a la UAB, qui ha presentat la ponència Els dones en la des (informació), en ella ha abordat la poca presència de les dones en els Mitjans de comunicació, ja que segons un estudi el 50% de les dones entre 18 i 30 anys no es veuen reflectides en els Mitjans de comunicació, i nomes el 34% de les dones signen els articles de opinió i estan presents en les tertúlies.

Carrillo també ha assenyalat que la desinformació causa danys públics i personals, ens perjudica la societat, però especialment a uns certs col·lectius. Finalment ha facilitat algunes eines com són: el col·lectiu dones tech o www.learntocheck.org

Lorena Escandell

“Referents i imaginaris: Revelar allò pròxim” , ha sigut el titol de l’última ponència a càrrec de la pinosera, periodista i activista social, Lorena Escandell, qui ha iniciat la seua ponència amb una foto de l’any 1992, en la qual apareix la periodista Pilar Algarra, amb alumnat del CEIP Santa Catalina, des de eixe dia Lorena, tènia clar que volia ser periodista, “ja que si ella ha pogut, perquè jo no”, és per això que ha reivindicat la necessitat de disposar de referents pròxims i visibilitzar el Treball col·lectiu, com per exemple les aparadores.  Escandell també ha destacat que gràcies a l’activisme, o eines com l’agenda d’expertes, les dones estan més presents en els Mitjans de comunicació.

Lorena també ha donar a conèixer dades de la presència de les dones en el nomenclàtor de ciutats com Elx en un 5%, Aspe en un 18% o Novelda en un 9%, finalment ha mostrat algunes imatges positives de com la societat aquesta evolucionant i aquesta sent més igualitària.

 

FOTOS 

Te puede interesar

Ir al contenido