Presentació del llibre d’actes de la X Trobada Pedra Seca

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Noticias, Pag. Turismo

Presentació del llibre d’actes de la X Trobada Pedra Seca

Estás en: Inicio | Presentació del llibre d’actes de la X Trobada Pedra Seca

Presentació del llibre d’actes de la X Trobada Pedra Seca

  • La presentació es farà el diumenge 7 de noviembre, a les 10,50 al Casal Municipal (plaça de l’Església) a Móra La Nova (Tarragona).
  • Intervindran Silvia Verdú Carrillo, Regidora de Cultura, i Neus Ochoa Rico, regidora de Turisme.

 

Dins dels actes de la XI Trobada Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional que es farà a Móra la Nova (Tarragona), del 5 al 7 de novembre de 2021, coorganitzat per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT), es farà la presentació del llibre que recull les ponències i les comunicacions que es varen presentar a la X Trobada Pedra Seca (El Pinós, Vinalopó mitjà, Alacant), del 18 al 20 d’octubre de 2019.

El llibre ha sigut editat per l’Ajuntament del Pinós, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT) i de FedinesPV.

Recull les 36 ponències i comunicacions, a més de la  informació dels 6 pòsters presentats als eixos temàtics:

–Gestió patrimonial de la pedra seca: Experiències públiques i privades abans i després de la declaració de la UNESCO.

–Construir en pedra seca hui. Ofici i alternatives d’ocupació: Experiències realitzades per a la recuperació de l’ofici, formació i eixides professionals de la tècnica de la pedra seca. Noves construccions i restauració.

–Pedra seca heretada: Estudis de patrimoni material i immaterial, conservació, eines innovadores…

–El futur de la pedra seca: Posada en valor del patrimoni cultural: turisme, educació, medi ambient, agricultura…

El llibre també dona informació sobre la taula rodona dedicada als margers: La dignificació d’un ofici ancestral en vies de desaparició.

Hi van participar persones de Catalunya, Andorra, Mallorca, la Comunitat Valenciana, Murcia i Almeria. Entre les autores i els autors trobem diversitat de disciplines: professors d’Universitat, estudiosos de la pedra seca, arqueòlegs, tècnics de turisme, arquitectes, treballadors de la pedra seca, docents… 

Tots aquells que van assistir a la Trobada del Pinós tindran un exemplar, que podran recollir en mà a Mòra la Nova o el rebran posteriorment per correu postal.

Més endavant es farà la presentació al Pinós i hi haurà exemplars disponibles. Per a fer reserva o més informació podeu contactar amb l’Arxiu Municipal del Pinós.

 

Te puede interesar

Ir al contenido