La Plataforma El Pinós contra la Violència de Gènere torna a reprendre, després del mes d’agost, la concentració silenciosa per manifestar i fer visible l’ajuda i suport, a les dones afganeses, així com a totes aquelles que pateixen discriminació en tots els àmbits.
Abans de donar inici als cinc minuts de silenci, Imma Garrigós i Albert ha llegit un manifest de la Coordinadora Feminista de Valencia en la que demanava a la comunitat internacional, “que no reconega al govern dels talibans; al govern de l’Estat Espanyol que tampoc ho faça i inste a les autoritats europees a organitzar un corredor humanitari que puga garantir la vida i el dret d’asil a les dones afganeses i les seues famílies que es troben en perill”.
Les dones són les grans perjudicades amb l’arribada dels talibans a l’Afganistan. La llei islàmica els relega a un segon pla i els arrabassa la majoria dels seus drets. Una situació que es denuncia des de totes les parts del món en favor de totes aquestes dones que a hores d’ara estan amenaçades per l’entrada de el règim talibà.
La concentració de hui ha sigut recolzada pels edils del l’Ajuntament; Inma Brotons, Lourdes Yañez, Neus Ochoa, César Pérez y el alcalde de Pinós, Lázaro Azorín que han volgut acompanyar a les components de la Plataforma.
Després dels cinc minuts de silenci, Toñi Perea ha sigut l’encarregada de llegir un poema de l’escriptora y periodista afganesa, Nadia Anjuma. Destacada impulsora dels drets de les dones, creant cercles de lectura en contra del règim del seu país. Va ser assassinada a colps pel seu espòs i per la família d’aquest.
Cal assenyalar que en la concentració de hui les components de la Plataforma El Pinós contra la Violència de Gènere han col·locat ciris encesos en els bancs d’accés a l’ajuntament, per totes les persones que pateixen qualsevol tipus de violència.
Per altra banda al nostre país en el que va d’any el nombre de dones assassinades per violència de gènere ascendeix a 33 i a 1.111, des de 2003. Pel que fa al nombre de menors orfes/as per violència de gènere ascendeix a 16 i a 320, des de 2013.