María es va encarregar d’explicar en què consisteix el compostatge domèstic, aconsellant on situar la compostadora, quins materials deuen i no han de ser depositats en aquest, així com la manera de controlar paràmetres com la temperatura o la humitat, prioritaris en la generació del compost.
Amb la finalitat que aquest procés d’autocompostatge es duga a terme amb garanties, s’ha entregat a cadascuna de les persones participants les eines necessàries per a la seua pLa ciutadania pinosera s’interessa per l’aprofitament dels residus orgànics que genera en el seu domicili, a través del programa Compost Domèstic.
Ahir dimecres, 16 de febrer, va tindre lloc la primera presa de contacte entre particulars i organismes encarregats d’impulsar al Pinós aquest servei, Consorci Crea i la Regidoria de RSU de l’Ajuntament del Pinós.
La jornada formativa es va celebrar en el Centre Cultural, possibilitant que 40 llars del Pinós s’incorporen al programa de formació en matèria d’aprofitament dels residus orgànics domèstics mitjançant una formació.
La presentació ha comptat amb l’edil de RSU Silvia Verdú, l’educador ambiental del Pinós Antonio Martínez i la formadora del Consorci Crea María Obiol.
osada en marxa (compostadores, airejadors, termòmetres, sedassos, etc.).
El reciclatge de la matèria orgànica en les llars permet obtindre un abonament natural amb excel·lents propietats per a utilitzar en l’hort, jardí i terres de cultiu, en substitució dels fertilitzants artificials.
En la composició mitjana del fem, prop del 50% està conformada per restes orgàniques.
Amb esta tècnica, a més de l’obtenció de compost, s’aconsegueixen importants beneficis ambientals i econòmics.